Kapıyı Çekip Çıksam...

Ocak 05, 2013



Spor ayakkabılarımı merdivende bağlasam. Şapkamla toplasam saçlarımı. Kulağımda müziğim çalsa. Çantamın içinde kitabım, defterim, kalemim olsa. İnsem merdivenlerden.

Kimse fark etmese...

Sahile varsam, vapura binsem. Alt arka açıkta köpükleri seyretsem. Köpüklerle martıları seyretsem. Köpüklerle martıları seyreden 20 yıl önceki halimi seyretsem.Aklımda hiçbir şey olmasa. Dudaklarımda dinlediğim şarkının sözleri. İçime çeksem deniz kokusunu. Köpüklerle martıları seyreden 20 yıl önceki kız olsam.

Kimse fark etmese....

Vapur tam zamanında varsa Beşiktaş'a.Acele etmeden insem. Kalabalığı izleyerek, çeşit çeşit insanlara bakarak. Sorgusuz, sualsiz, yargısız sadece bakarak karışsam aralarına. Bir köşedeki gülen kız, bir arkamdaki yorgun teyse olsam.

Kimse fark etmese...

Adımlarım deniz kıyısında dursa. Bin hatıranın sıcaklığı sarsa yüreğimi. Yükselip taşsa gözlerimden. Biri sorsa neden diye, bilmesem. Sadece bir his. Sarıp sarmalasa beni hiçbirini hatırlamadığım anılar. Otursam bir banka. Benimle birlikte kaç kişinin daha oturduğunu saymadan otursam.

Kimse fark etmese...

Alıp başımı gitsem o en sevdiğim yoldan Ortaköy'e.. Tadını çıkarta çıkarta gitsem. Sanki lk kez bakıyormuşçasına gitsem. Karmakarışık, eskiden yeniden, zamansız bir anda gitsem. Her şey içime işleyerek gitsem.

Kimse fark etmese...

Seslenen kafelerin yanından geçsem. Bir kumpir alsam elime. Boğaziçi Köprüsü, kuşlar, dalgalar ve ben. Gözlerimi kapasam. Müziği sustursam. Bir rüzgâr dolaşsa yüzümde. Bir koku ulaşsa zamanın ötesinden. Bir şey... Ağlasam düne, bu güne, yarına özlemle...

Kimse fark etmese...

Benzer yazılarım

11 Yorum yap

  1. bunu bana yapma
    any

    YanıtlaSil
  2. Eh, bekliyorum hâlâ o günü Anycim :)Ne zaman kapıyı çekip çıkacağız da nostaljik günümüzü yaşayacağız ?

    YanıtlaSil
  3. Pardon pardon, çok önemli diplomalarımızı almamız gerektiğinden o işi halletmeye gideceğiz demek istemiştim :)

    YanıtlaSil
  4. Aaah ah Handan, olmadı şimdi. Çok feci bir yaraya parmak basmakla kalmadın, oydun, kanırttın resmen.

    YanıtlaSil
  5. Bir gün , bütün bu karmaşa durulacak, kapıdan çıkıp gittiğimizi fark edecek kimse olmayacak... diye başlayan bir cümle kuracaktım ki ay bu daha fena oldu, sustum ben Selencim :)

    YanıtlaSil
  6. ah evet diplomalar :))))))

    YanıtlaSil
  7. Hahaha Handan doğru, fark eden olsun yokluğumuzu ama biz gene de gezelim dolaşalım eski günlerdeki halimiz gibi... :)

    YanıtlaSil
  8. içimizdeki kaçıp gitme, kafamızı dinleme ve dolu dolu bir gün geçirme isteğimizi perçinleyen bir yazı olmuş ellerine yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Allah Sümeyye 'nin yorumunu görmüştüm epostada kendisi nerede diye aranıyorum, meğer orjinal yazının altındaymış :)

      Hepimizin yüreğinin bir köşesinde kaçıp gitme arzusu duruyor, değl mi? Kaçalım gidelim arada ama dönecek sımsıcak sevdiklerimiz olsun hep :)

      Sil
    2. Arada bende de oluyor o bloguma gelen yorumları bulamama şeyi. :D gayet güzel fikir kaçalım gidelim döndüğümüzde sevdiklerimiz olsun ama :)

      Sil
    3. Öyle olsun, evet :)

      Sil