Yıllar Öncesinden Mektup

Aralık 25, 2005

Yarın, belki burada olmayacağım, belki burada olmayacaksın, belki sevmeyeceğim, belki sevmeyeceksin, belki yanyanayken uzak olacağız birbirimize. Yarın, belki özleyeceğiz delice belki unutacağız, belki yarın başkaları olacak hayatımızda. Yarın hep yarın olarak kalacak, kimse bulamayacak onu saklandığı köşesinden günü gelmeden. Elimizde yalnızca bugün var. Kullanabileceğimiz, değerlendirebileceğimiz, yaşayabileceğimiz. Sadece bugüne hükmümüz geçiyor. Belki bugün içinde yaşadığımız bazı şeyler ilerde umrumuzda bile olmayacak unutacağımız şeyler. Ama sevgi hiçbir zaman pişman olunmayacak, yaşamasaydım denilmeyecek birşey. Yarın uğruna feda edilmeyecek birşey. Bugün bulunan sevgiyi geri çevirmek şansı kaybetmek sadece. Bugünü değerlendiremeyen yarını da değerlendiremez. Ben yarın sevgimin bitmesinden korkuyorum. Sen başka şeylerden. O korkular bugünümüzü sonlandırmamalı. Sen ve ben milyonlarca defa toparlanırız, milyonlarca defa yeniden başlarız ama bugünün tek bir şansı var.

Ne yol ayrılığı, ne boyut ayrılığı değil asıl bitiş. Asıl bitiş içimizdeki sevginin tükenmesi olabilir. Ama bu an sevgimiz var ve birlikteyiz. Bırakalım devam etsin o zaman.

Beni terk edeceksen, o gün yüzüme bakıp beni artık sevmediğini düşünmelisin. Birbirimize vereceğimiz şeyler tükendiğinde, birlikte gülümsemelerimiz geri dönmemek üzere gittiğinde bitmeli herşey. "Acaba" lar kalmamalı içimizde. Öyle bir an olmalı ki geçmiş tüm güzelliği ile yerinde durmalı, gelecek kesin , pişmanlık olmadan baştan başlamalı. Ve dost olmalıyız yine de. Yani bugün için bitmeli. Yarın olabilecekler uğruna feda edilmemeli. Geleceği tahmin edip o belkilere "bugün" kurmak kahramanlık değil korkaklık. Bugünü yaşamaktan korkmak, yarını karşılamaktan korkmak. Yarınki sorunu çözmekten korkmak ki belki de o sorun yarın kendiliğinden yok olacak. Belki de bu korkular nice güzelliklerin yaşanmasını engelleyecek.

Tedbir, önlem, olması gereken şeyler belki ama gülümüz serada değil kırda özgürce, içinden geldiği gibi sere serpe yetişse daha güzel olmaz mı?

10 Şubat 1992

Benzer yazılarım

21 Yorum yap

  1. Günaydın.Aklıma geldi annem yıllar önce Ptt nin yapmış olduğu 2000 e mektup çalışmasında bana mektup yazıp postalamış.Gerçekten de 2000 senesinde elime geçti.O kadar duygulanmıştım ki.Hayatta olup olamayacağını bilmediği için bana çok güzel öğütler veriyordu.

    YanıtlaSil
  2. Günaydın Aslı ben de dün gezindiğim defterimde kendime yazdığım bir mektubu buldum. Birazdan ondan bahsedeceğim. Çok güzel bir duygu gerçekten de mektup almak.

    YanıtlaSil
  3. ne bu ya..ya gene dikenlerim tüy tüy oldu.mektup yazasım geldi..ya da mektup alasım.bi garip oldum mektubu okuyunca....tamam tamam..daha garip oldum..ben bi garip daisyim zati..

    bende romentik haller var bu aralar..biraz tarz deniştircem gibi hissediyorum..resimlere göre ruh halime karar verirsin artık..ben afişlerle anlatıyom genelde biliyorsun..her afişimin bi anlamı var zaten..öle gelişi güzel afiş asmıyoz şekerim....:)))).günaydındırıdım diyim ayrıca..nasıl korkuttum seni dün...öyle beklemediğin bir anda çıkarım karşına...hazır olda beklicen beni...
    ya eve bi bilgisayar almak farz oldu ..birgün bile olsa uzak kalmak istemiyom blogumdan..öğlen doktor yollarındayım...bulamazsan beni bağırma gene bana..aslı ve sandman ebelemiş ya beni..onları yazayım şimdi..sonra çıkıcam dükkandan..akşam üzeri gelirim kısmetse..hadi kaçtım ben...:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bi anı ve çok akıllı bir genç kızın şahane kalemi.

    YanıtlaSil
  5. Evet asil bitis, sevginin bitmesi!!!Sevginiz hic bitmesin, hatta artsin, katlansin, cogalsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Mevlüde :) Sevgiler hep çoğalsın :)

      Sil
  6. Ne güzel yazmışsın Handan! Duygulandım, he de çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) 24 sene geçmiş üzerinden BT, duygularım hâlâ aynı :) Teşekkürler :)

      Sil
  7. Kitaba dökmek lazım bunları bence yavaş yavaş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, kitaba dökecek kadar biriktirmem için bi kırk yıl daha geçmesi lâzım sanki Şebnem :)

      Sil
    2. Hala aynı düşüncedeyim ♥

      Sil
  8. şimdiye doğru hükmedebilmek ve sevgiyle her daim çoğalmak dileğiyle..

    YanıtlaSil
  9. Nasil güzel... Ve nasil özgün düsünceler...

    YanıtlaSil