Acaba Noel Baba Var mı?

Aralık 28, 2005

Ben noel babalı yeni yıl filmleri seyretmeye bayılırım. Nedense içim sıcacık olur. Yıllar önce seyrettiğim bir filmden aşağıdaki alıntı.

"Sevgili editör; ben sekiz yaşında bir kızım. Bazı arkadaşlarım bana şöyle dediler: Gerçekte Noel Baba yoktur. Babam da dedi ki Sun gazetesi var olduğunu yazarsa mutlaka vardır. Lütfen bana gerçeği söyleyin: Noel Baba var mı?
Virginia

Virginia bunu söyleyen arkadaşların yanılıyor.Onlar madde çağının maddeciliğinden kendilerini koruyamamışlar. Gördükleri şeyler dışında hiçbirşeye inanmazlar. Onlar, birşeylerin farkına varmaya elverişli olmayan kararları dışındaki herşeye inanmaktan kaçınırlar. Bana inan Virginia, onlar büyük de olsa küçük de yanılmaya mahkumdurlar. İçinde bulunduğumuz bu koskoca evrende insan kendisini bu tür sınırlara mahkum etmekten kaçınmalıdır. Onlar kendilerini ufacık sınırları içinde kapalı tutadursun çevrelerinde birçok şey gelişir. Zekalarının kendilerine sunduğu gerçekler ve bilgi dünyasına adım bile atamazlar.

Evet Virginia Noel Baba var. O, bu dünyada sevgi, cömertlik ve paylaşım olduğu sürece var olacaktır. Bunların ne olduğunu eminim biliyorsun.Bizlere armağan edilen hayattan zevk alma sebepleridir. Hem ayrıca dünyamız Noel Baba olmasaydı ne kadar sevimsiz bir yer olurdu. Tıpkı Virginia olmayacağı zamanlar gibi sevimsiz olurdu. Ya içimizdeki çocuk olmasaydı, şiirsellik olmazdı, romans olmazdı, yaratıcılık kelimesi sözlüklerden silinirdi. Duygularımızdan başka hiçbir zevke sahip olamazdık. Maddi hayatımız, onu tamamlayan maneviyat olmadığı sürece bizi anlattığın çocukların durumuna düşürürdü.

Noel Baba’ya inanmamak mı? Öyleyse perilere de inanmamak lazım. Belki de tüm yılbaşı gecelerini komşularımızın bacalarını Noel Baba’yı bir kez de olsun görebilmek için seyrederek geçiriyorsunuz. Noel Baba’nın göklerden gelişini görmeseniz bile bu neyi ispatlar? Noel Baba’yı kimse göremez ki. Dünyada en gerçek olan şeyler çocukların ve büyüklerin göremediği şeylerdir. Bunu sakın unutma. İyi bir davranışta bulunduğun zaman meleklerin kolkola girip dansettiklerini görebilir misin?Tabii ki hayır. Ama bu onların yanında olmadığını kanıtlamaz. Kimse, ama hiç kimse görmek istemezse, dünyamızda var olan görünmeyenlerin dünyasındaki muhteşem şeyleri göremez. Orayla aramızdaki ince perdeyi yıkmak sizin elinizde. Bunu başardığınız an sınırsızlıklarla dolu bir dünyada bulursunuz kendinizi. Ama her ne kadar bu ince perdeyi yıkmak bazılarımız için kolaysa da bazılarımız için imkansızlıktan da ötedir. Bu ince perdeyi en kuvvetli adam,dünyanın gelmiş geçmiş en kuvvetli adamı bile gelse yırtamaz. Sadece sağduyu, güzellik, şiirsellik, sevgi, romantizm bu perdeyi gözlerimizden ileriye çekebilir. İçimizde var olan güzellikleri ve gerçek aşkı görmemizi sağlar.

Noel Baba yok mu? Tanrıya şükür o aramızda ve sonsuza dek yaşayacak. Belki bin yıl daha."

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. cok hos..bence hayatta gormedigimiz ve aslinda var olan milyonlarca sey var..

    YanıtlaSil
  2. gunaydin metebilge
    dun bloguna bir cok yorum yazdim ama kayit olmadi sanirim benim baglantidan kaynaklanan bir sorun vardi...
    gunaydin demek istedim sadece...
    BibiS

    YanıtlaSil
  3. Bence de Tuğçe.

    Sana da günaydın Bibis. (Öğle olmuş farkındayım ama olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir yazı bende hep çocuklara noel baba yok diyenlere sinir olurum, gıcık olurum. Herkes noel babalığa soyunsa yıl başı ne kadar şık eğlenceli olur halbuki.. İçikuruyor insanların içi.. Çok biliyoruz her şeyi yok efendim geyikler uçamazmış hadii ya nasıl akıl ettin bunu? Zannediyorlar ki ilerlemek bilimle olur akılcılıkla olur,gerçek dışı şeyler insanı engeller.Hayır efendim hayallerle olur.Hayal ettiğin kadarını yapabilirsin.Birçocuğun noel babayı beklemesi onun bacadan inişini düşünmesi geyiklerin uçtuğunu düşünmesi ne kadar heyecanlandırıronu.. Ne kadar mutlu olur sabah başucunda bir hediye bulunca.. Hayal etmekten korkmayın ve özellikle çocukların hayallerini ellemeyin..Gerçi burayı okuyanlara böyle şeyler demek komik de, herkes aklı başındada, ne biliyim belki bir isyan işte kendi çapımda:)

    YanıtlaSil
  5. Ah, işte benim gibi düşünen birisi. Haklısın Uskumru .

    YanıtlaSil
  6. Handan'cım merhaba
    Sana bir bakayım dedim, müziğin karşıladı beni, öyle de iyi geldi ki.
    Hoş bir günde olman dileğimle.

    YanıtlaSil
  7. iyi gcle handancım ben de bir bakayım dedim:))lejardini gördüm, bibişi gördüm, gülümsedim:))

    YanıtlaSil
  8. Eski yorumlara bakarken ben de öyle oluyorum Katre. Ne çok kişi ayrılmış.

    YanıtlaSil
  9. bazen ben de ayrılayım diyorum nasılsa yeteri kadar zaman ayıramıyorum diyorum. ama sonra interneti ne zaman kaldırırsak o zaman ayrılırım diyorum, gittiği yere kadar sürüklerim diyorum kalıyorum:))seni okumayı, buralarda görmeyi ve dahi seni seviyorum handan oğluşlarınla beraber:))

    YanıtlaSil
  10. Ben de kaç defa düşündüm kapatmayı ama neden bilmem sürdürüyorum.
    Kaç sene oldu değil mi?
    Ben de seni seviyorum Katrecim, dur sen, gitme sakın .

    YanıtlaSil
  11. Ve Noel Anne de var , değil mi Tülincim:-)

    YanıtlaSil
  12. Noel baba var yaşasın çok mutluyum😇

    YanıtlaSil
  13. Ve bende 8 yaşinda kızım

    YanıtlaSil